Kunstmoer De Grous

Vers uit eigen gemeente...

In Multifunctioneel Centrum De Grous is een zogenaamde Kunstmoer gerealiseerd. Deze Kunstmoer De Grous heeft tot doel beeldende kunst van lokale bodem onder de aandacht te brengen van inwoners en bezoekers van de gemeente.

Langs de wanden van de hal en gangen zijn bijna 60 meter ophangrails aangebracht, met de bedoeling dat kunstenaars uit de gemeente Stein hieraan hun twee-dimensionaal werk kunnen laten zien. Er is ook ruimte voor drie-dimensionaal werk in vitrines en op sokkels.

Om het geheel in goede banen te leiden heeft de Culturele Werkgroep Stein, als beheerder van Kunstmoer De Grous, een voorlopige projectgroep benoemd en een aantal spelregels opgesteld.

Kunstmoer

Openingstijden:­ di‑zo 10.00 ‑ 18.00 uur­ I MFC De Grous ­I Heerstraat Centrum 38 I Stein

11 & 12 sep 2021

KUNSTKETTING

De Culturele Werkgroep Stein (CWS) organiseert op 11 en 12 september 2021 voor de 6e keer een kunstroute in de gemeente Stein,  ook wel  “Kunstketting 2021” genoemd.  De afgelopen 5 edities  vormden een breed podium voor wie wilde laten zien wat creativiteit kan opleveren.

Ook dit jaar verbindt de kunstroute ongeveer 35 exposanten die, verspreid over 23 lokaties in de gemeente Stein,  verschillende kunst- en cultuuruitingen laten zien. Zij vormen de schakels in de ketting.  Deze schakels worden verbonden in de vorm van  een FIETS-  of WANDELROUTE door de gemeente Stein.

 

voor meer informatie, klik hier

 

15 sep t/m 11 okt

VerBeelDingen

Juul Hermkens

Juul, in 1958 geboren en getogen in het Steinerbos, schildert al meer dan 30 jaar.  Eigenlijk al langer, want er zijn zelfs nog een aantal schilderijtjes bewaard uit haar kindertijd.

Juul heeft ook jarenlang geboetseerd en gebeeldhouwd.  Na cursussen bij  Kumulus in Maastricht en Valkenburg aan de Geul volgde zij lessen aan de Genkse Academie voor Beeldende Kunst & Media.

Nu schildert zij al zes jaar in het atelier ‘Focus Picturaal’ van de Pentagoon Academie in Tongeren. De laatste jaren aan de hand van allerlei thema’s. Die thema’s dagen haar uit om ‘out of the box te denken’ en motiveren haar telkens met nieuwe materialen te experimenteren. Zij nam deel aan tal van exposities van deze schildersgroep, maar heeft ook al meerdere solo exposities op haar naam staan.

Haar werk heeft zich ontwikkeld van aanvankelijk monotoon en ingetogen tot kleurrijk en expressief. Veel van haar schilderijen zeggen, na het tot stand komen ervan, iets over gebeurtenissen in haar leven. Die verrassingen blijven haar motiveren.

De expo VerBeelDingen is een  overzichtsexpositie van (een deel van )haar werk en dus van haar ontwikkeling.

15 sep t/m 11 okt

VerBeelDingen

Wendy Lambrichts

Dit is de eerste expositie van Wendy Lambrichts, zij is in 1975 geboren in Stein.
Wendy is een creatieve laatbloeier die zich  op geheel autodidactische wijze, abstracte/ impressionistische kunst eigen heeft gemaakt.

Na het MBO heeft ze vooropleidingen Reclametekenen en Grafische Technieken gevolgd. Ze is werkzaam geweest in de administratieve sector, en heeft zich daarna volledig gewijd aan de opvoeding van haar twee kinderen

Na een creatieve stop van tientallen jaren kwam ze in aanraking met een werkstuk dat haar meteen intrigeerde en haar passie weer  naar boven haalde.

De keuze van het kleurenpalet en de volgorde in kleuropbouw is erg bepalend voor het uiteindelijk resultaat. Als de vloeibare kleuren eenmaal op het doek zijn aangebracht d.m.v. gieten kan er gekozen worden voor verplaatsing door lucht of zwaartekracht. Er worden bepaalde ingrediënten toegevoegd aan het verfmengsel zodat dit op een bijzondere manier met elkaar reageert. Elk stuk is dus uniek en volgt geheel zijn eigen weg.

Na ongeveer 3,5 jaar experimenteren met materialen en technieken is ze begonnen aan deze kleurrijke tentoongestelde reeks.

Naast deze schilderijen maakt ze ook nog diverse 3d vormen met epoxy en werkt ze graag met hout en andere materialen. In de toekomst gaat ze diverse workshops geven

Een gedeelte van haar werk is te zien in MFC De Grous bovenaan de trap naar de bibliotheek van 15 september tot en met 11 oktober 2021

 

Wat vragen wij?

Deelname is gratis. Met andere woorden, wie zich aanmeldt, kan in principe meedoen als je:
* geboren en/of getogen bent in de gemeente Stein
* woonachtig ben in de gemeente
* een actieve relatie hebt met de gemeente

Er wordt wel gekeken naar de verschillende combinatiemogelijkheden.

Deelname is te allen tijde voor rekening en verantwoordeling van de exposerende kunstenaar

De kunstenaar draagt zelf alle (eventueel) met de expositie verband houdende kosten

Geëxposeerde werken worden door de beheerder (CWS) niet verzekerd

Exposanten kunnen voor eigen rekening en verantwoording het eigen werk verkopen

Inschrijven Kunstmoer De Grous

9 + 9 =