Kunstmoer De Grous

Vers uit eigen gemeente...

In Multifunctioneel Centrum De Grous is een zogenaamde Kunstmoer gerealiseerd. Deze Kunstmoer De Grous heeft tot doel beeldende kunst van lokale bodem onder de aandacht te brengen van inwoners en bezoekers van de gemeente.

Langs de wanden van de hal en gangen zijn bijna 60 meter ophangrails aangebracht, met de bedoeling dat kunstenaars uit de gemeente Stein hieraan hun twee-dimensionaal werk kunnen laten zien. Er is ook ruimte voor drie-dimensionaal werk in vitrines en op sokkels.

Om het geheel in goede banen te leiden heeft de Culturele Werkgroep Stein, als beheerder van Kunstmoer De Grous, een voorlopige projectgroep benoemd en een aantal spelregels opgesteld.

Openingstijden:­ di‑zo 10.00 ‑ 18.00 uur­ I MFC De Grous ­I Heerstraat Centrum 38 I Stein

06 JANUARI T/M 10 FEBRUARI

Leer Irene, Elle en Paul kennen!

Irene(roze), Elle(blauw) en Paul(geel) gaan naar de Dagbeeker in beek. De Dagbeeker is een dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Irene, Elle en Paul zijn alle drie erg vrolijk.

Irene is op haar vrolijkst wanneer Fortuna wint of wanneer ze met haar paarden is. Daarbij vindt ze het leuk om zich te verklede

Elle is gek op haar minions knuffels, maar waar ze nog gekker op is, is Shawn Mendes. Binnenkort gaat ze met haar moeder naar het concert van hem, maar niet zonder haar kenmerkend haarbandje.

Paul speelt de tamboerijn bij de Moezeband. Hij treed regelmatig op en dan heeft hij het reuze naar zijn zin. Om even bij te komen en te ontspannen puzzelt Paul graag.

Daarbij heb ik een koppel gefotografeerd (mijn eigen oma en opa). Ze zijn al 57 jaar getrouwd en nog altijd erg liefdevol met elkaar. In deze tijd is het niet meer vanzelfsprekend dat je zo lang bij elkaar blijft. Ik wou hun liefde voor elkaar vastleggen. Ook hoe ze zijn.

 

Met vriendelijke groet,
Fenne Colsters

 

Wat vragen wij?

Deelname is gratis. Met andere woorden, wie zich aanmeldt, kan in principe meedoen als je:
* geboren en/of getogen bent in de gemeente Stein
* woonachtig ben in de gemeente
* een actieve relatie hebt met de gemeente

Er wordt wel gekeken naar de verschillende combinatiemogelijkheden.

Deelname is te allen tijde voor rekening en verantwoordeling van de exposerende kunstenaar

De kunstenaar draagt zelf alle (eventueel) met de expositie verband houdende kosten

Geëxposeerde werken worden door de beheerder (CWS) niet verzekerd

Exposanten kunnen voor eigen rekening en verantwoording het eigen werk verkopen

Inschrijven Kunstmoer De Grous

8 + 12 =