Kunstmoer De Grous

Vers uit eigen gemeente...

In Multifunctioneel Centrum De Grous is een zogenaamde Kunstmoer gerealiseerd. Deze Kunstmoer De Grous heeft tot doel beeldende kunst van lokale bodem onder de aandacht te brengen van inwoners en bezoekers van de gemeente.

Langs de wanden van de hal en gangen zijn bijna 60 meter ophangrails aangebracht, met de bedoeling dat kunstenaars uit de gemeente Stein hieraan hun twee-dimensionaal werk kunnen laten zien. Er is ook ruimte voor drie-dimensionaal werk in vitrines en op sokkels.

Om het geheel in goede banen te leiden heeft de Culturele Werkgroep Stein, als beheerder van Kunstmoer De Grous, een voorlopige projectgroep benoemd en een aantal spelregels opgesteld.

Kunstmoer

1 sep t/m 27 sep

Arnoldien Schepers-Pepels

Erik Schepers

Marga Buys-Smeets

Openingstijden:­ di‑zo 10.00 ‑ 18.00 uur­ I MFC De Grous ­I Heerstraat Centrum 38 I Stein

1 sep t/m 27 sep

Marga Buys-Smeets

Mijn interesse om te schilderen heeft na mijn 50ste een vlucht genomen. Ik had meer tijd (kinderen uit huis) en ben toen gestart met een  schildercursus in atelier Christianne Steffens. Bij haar heb ik met  verschillende technieken en stijlen leren schilderen. Na een aantal jaren  ben ik overgestapt naar de lessen van kunstschilder Oene van Zwoetink en  aansluitend bij de kunstschilder Pallieter Hutschemakers.

Sinds 2 jaren schilder ik bij Expressiegroep de Ruif in Elsloo.Hier schilder ik met veel plezier en ontwikkel me zelf steeds verder.

1 sep t/m 27 sep

Arnoldien Schepers-Pepels

Geboren in Stein. En nog steeds woon ik heel graag in Stein Het is fijn om wat van mijn hobby nl schilderen laten zien. Door mijn werk in het onderwijs ben ik wel steeds met creatieve vakken  bezig geweest, maar het is toch anders om het als vrije tijdsbesteding te doen. Na een tiental jaren in het atelier van een kunstenaar in Maastricht gewerkt te hebben ben ik nu al enige tijd lid van de Ruif. Hier werk ik met veel plezier samen met anderen in een gezellige groep. Ik kom uit een gezin waar we veel creatief bezig waren. Mijn vader Jean Pepels, was een goede tekenaar. Dat stimuleert. En nu in de Grous de kans krijgen om wat te laten zien. Heel leuk! 

1 sep t/m 27 sep

Erik Schepers

 Geboren in Stein en ik woon nu in Susteren. Fotografie is al jaren een van mijn hobby’s. Ik ben een aantal jaren lid geweest van de fotoclub Echt. Andere hobby’s zijn fietsen en reizen. Op onze vakantiereizen met mijn gezin maak ik graag foto’s van het landschap en van gebouwen en kunstwerken.

Tijdens een vakantiereis in Italie heb ik ook mijn vrouw leren kennen. Zij woonde in Argentinie en was op vakantie in Italie, omdat haar voorouders daar geboren waren. Wij zijn al verschillende keren bij haar familie en vrienden op  bezoek geweest en haar familie heeft ook al enkele keren ons land bezocht. 

Wat vragen wij?

Deelname is gratis. Met andere woorden, wie zich aanmeldt, kan in principe meedoen als je:
* geboren en/of getogen bent in de gemeente Stein
* woonachtig ben in de gemeente
* een actieve relatie hebt met de gemeente

Er wordt wel gekeken naar de verschillende combinatiemogelijkheden.

Deelname is te allen tijde voor rekening en verantwoordeling van de exposerende kunstenaar

De kunstenaar draagt zelf alle (eventueel) met de expositie verband houdende kosten

Geëxposeerde werken worden door de beheerder (CWS) niet verzekerd

Exposanten kunnen voor eigen rekening en verantwoording het eigen werk verkopen

Inschrijven Kunstmoer De Grous

13 + 10 =