Kunstmoer De Grous

Vers uit eigen gemeente...

In Multifunctioneel Centrum De Grous is een zogenaamde Kunstmoer gerealiseerd. Deze Kunstmoer De Grous heeft tot doel beeldende kunst van lokale bodem onder de aandacht te brengen van inwoners en bezoekers van de gemeente.

Langs de wanden van de hal en gangen zijn bijna 60 meter ophangrails aangebracht, met de bedoeling dat kunstenaars uit de gemeente Stein hieraan hun twee-dimensionaal werk kunnen laten zien. Er is ook ruimte voor drie-dimensionaal werk in vitrines en op sokkels.

Om het geheel in goede banen te leiden heeft de Culturele Werkgroep Stein, als beheerder van Kunstmoer De Grous, een voorlopige projectgroep benoemd en een aantal spelregels opgesteld.

Openingstijden:­ di‑zo 10.00 ‑ 18.00 uur­ I MFC De Grous ­I Heerstraat Centrum 38 I Stein

01 juni t/m 28 juni

Mijn naam is Danielle Klinkenberg Soons. Ik woon in Elsloo Nederland.

Fotografie is al een jarenlange uit de hand gelopen passie van me. De laatste jaren heb ik een fotografie opleiding gevolgd en deze heb ik afgelopen jaar afgerond met mijn diploma.

 Het liefst maak ik portretten van mensen. Dit zowel in een studio maar zeker ook op buitenlocaties. Vaak doe ik dat bij verlaten oude gebouwen of treinstations.

 Ook het fotograferen van dieren vind ik leuk. Altijd een leuke uitdaging is dat. Meestal blijven ze natuurlijk niet stil zitten.

 

Idee matchende maatjes:

 Ik kwam op het idee van “Matchende Maatjes” doordat ik soms wel eens mensen tegenkom die in het dagelijkse leven matchen met hun huisdier. 

Zo zag ik laatst iemand met een dalmatiër. De eigenaar droeg zelf een mooie zwart witte jas met bij passende tas. Een andere keer zag ik een dame met een hond die een rood jasje aanhad en die in een rode tas werd gedragen. De dame zelf droeg ook een rode jas en had rood haar. Het was een mooi matchend geheel. Het waren heel duidelijk “ Matchende  Maatjes”. 

Zo is het idee van deze serie ontstaan. Ik breng op ludieke en geënsceneerde wijze “maatjes” in beeld die bij elkaar passen. De matchende maatjes.

 Danielle Klinkenberg Soons
0031 (0)6-22987584
Catsopperhof 5
6181 JG Elsloo Nederland.
Danielleklinkenberg72@gmail.com
info@fotomomenten.eu

01 juli t/m 16 aug

Mijn naam is Erik Salden. Ik ben geboren, getogen en woonachtig in Elsloo.

 In mijn jeugdjaren was het mijn grootste wens om tekenleraar te worden op een middelbare school hetgeen niet zo heeft mogen zijn. Na meer dan 40 jaar bij de overheid te hebben gewerkt heb ik oude mijn hobby weer opgepakt en ben weer gaan schilderen.

 Het liefst schilder ik landschappen. Ik ben autodidact en heb me alle technieken zelf eigen gemaakt. 

Ik vind het erg leuk dat ik in ” onze” gemeente mijn werkjes tentoon mag stellen en ik hoop dat U de schilderijen net zo leuk vindt als toen ik ze schilderde.

 Met vriendelijke groeten,

Erik Salden

Wat vragen wij?

Deelname is gratis. Met andere woorden, wie zich aanmeldt, kan in principe meedoen als je:
* geboren en/of getogen bent in de gemeente Stein
* woonachtig ben in de gemeente
* een actieve relatie hebt met de gemeente

Er wordt wel gekeken naar de verschillende combinatiemogelijkheden.

Deelname is te allen tijde voor rekening en verantwoordeling van de exposerende kunstenaar

De kunstenaar draagt zelf alle (eventueel) met de expositie verband houdende kosten

Geëxposeerde werken worden door de beheerder (CWS) niet verzekerd

Exposanten kunnen voor eigen rekening en verantwoording het eigen werk verkopen

Inschrijven Kunstmoer De Grous

11 + 3 =