Kunstmoer De Grous

Vers uit eigen gemeente...

In Multifunctioneel Centrum De Grous is een zogenaamde Kunstmoer gerealiseerd. Deze Kunstmoer De Grous heeft tot doel beeldende kunst van lokale bodem onder de aandacht te brengen van inwoners en bezoekers van de gemeente.

Langs de wanden van de hal en gangen zijn bijna 60 meter ophangrails aangebracht, met de bedoeling dat kunstenaars uit de gemeente Stein hieraan hun twee-dimensionaal werk kunnen laten zien. Er is ook ruimte voor drie-dimensionaal werk in vitrines en op sokkels.

Om het geheel in goede banen te leiden heeft de Culturele Werkgroep Stein, als beheerder van Kunstmoer De Grous, een voorlopige projectgroep benoemd en een aantal spelregels opgesteld.

Openingstijden: ma t/m za 10.00 – 18.00 uur & zo 12.00-18.00 uur
MFC De Grous ­I Heerstraat Centrum 38 I Stein

Chris Caanen

Chris Caanen, geboren in Geleen, schildert al vanaf hij een penseel kon vasthouden. Van huis uit mocht hij geen kunstenaar worden, daar was immers geen droog brood aan te verdienen, maar de liefde voor schilderen en de kunst was en is nog steeds zijn passie. Hij is dan ook in de loop der jaren door zelfstudie en het volgen van lessen bij verschillende kunstenaars tot resultaat gekomen.

Hij beheerst verschillende technieken waaronder aquarel, acryl, olieverf en gemengde technieken, in verschillende stijlen. Werken in brons, ijzer en klei zijn hem niet vreemd en sculpturen en beelden van zijn hand zijn erg in trek. Hij heeft al op verschillende nationale en internationale tentoonstellingen zijn sporen verdiend. In 1994 ontving hij de speld “het Talenspalet 1994” bij de nationale tentoonstelling van Talens. Voor zijn verdienste in de kunst in België werd hem het bronzen kruis en een jaar later het zilveren kruis der verdienste voor de kunst uitgereikt door de Belgische Kunst en Kultuurkring “de Nederlanden en Hispanidad” te Aarschot.

 

In verschillende landen zijn reeds de werken van hem te bewonderen waaronder Duitsland, Oostenrijk, Australië, België, en in Texas USA en zelfs in Canada en Australië zijn enkele werken van hem terecht gekomen. Hij heeft heel wat exposities op zijn naam staan in binnen- en buitenland, waaronder groepstentoonstellingen.

 

Door de vele vragen van bewonderaars die graag wilden leren schilderen, is hij overgegaan om datgene wat hij in de loop der jaren heeft geleerd, ook anderen bij te brengen. Tien jaar lang deed hij twee keer per week vrijwilligerswerk bij het Gilde te Sittard waar hij mensen die kunst willen maken, het schilderen op een eenvoudige manier bijbracht, waar hij in 2019 mee is gestopt.

 

Sinds 2019 begeleidt hij een keer per week vrijwillig de mensen op de Zorgboerderij bij Jos en Frida Hilkens te Holtum, waar hij de mogelijkheid kreeg aldaar een atelier te betrekken waarin hij dagelijks zijn kunst kan maken. Hierdoor is het ook mogelijk de gasten die in de dagopvang verblijven, bij hem kunnen komen schilderen. Op 22 mei 2022 was de opening hiervan onder de naam Dreesj Art. Deze werd druk bezocht. Tot op heden zijn daar ongeveer 200 kleine en grote werken ontstaan.

 

29 mei t/m 09 juli

MFC De Grous
Openingstijden: ma t/m za 10.00 – 18.00 uur, zo 12.00-18.00 uur.

Programmatie Kunstmoer 2024

 

29 mei t/m 9 juli
Chris Caanen
schilderijen

28 sep t/m 06 okt
Biënnale Stein-Maasmechelen

27 nov t/m 07 jan
Miet Dreissen & Veronique Schulpen

 

MFC De Grous
Openingstijden: ma t/m za 10.00 – 18.00 uur, zo 12.00-18.00 uur.

Wat vragen wij?

Deelname is gratis. Met andere woorden, wie zich aanmeldt, kan in principe meedoen als je:
* geboren en/of getogen bent in de gemeente Stein
* woonachtig ben in de gemeente
* een actieve relatie hebt met de gemeente

Er wordt wel gekeken naar de verschillende combinatiemogelijkheden.

Deelname is te allen tijde voor rekening en verantwoordeling van de exposerende kunstenaar

De kunstenaar draagt zelf alle (eventueel) met de expositie verband houdende kosten

Geëxposeerde werken worden door de beheerder (CWS) niet verzekerd

Exposanten kunnen voor eigen rekening en verantwoording het eigen werk verkopen

Inschrijven Kunstmoer De Grous

8 + 6 =