Mr Harry Dobbelsteinprijs

7 t/m 15 oktober 2023

za-zo 13:00 – 17:00 uur I Terpkerk, Grotestraat 26 I Oud-Urmond

Mr Harry Dobbelstein

prijs 2021

23 t/m 31 oktober 2021

za-zo 13:00 – 17:00 

Terpkerk

Grotestraat 26

Oud-Urmond

Mr. Harry Dobbelsteinprijs

Van 07 tot en met 15 oktober 2023 wordt voor de vijfde keer de Mr. Harry Dobbelsteinprijs georganiseerd. De Mr. Harry Dobbelsteinprijs is een thematische wedstrijd voor niet-professionele kunstenaars uit de gemeente Stein. Deelname is gratis en staat open voor kunstenaars die geboren, getogen dan wel woonachtig zijn in de gemeente, of er (aantoonbaar) een actieve relatie mee hebben.

Het thema van 2023 is keer BEWEGEN/BEWEGING, waarbij je kunt denken aan objecten, tijd, sociaal, contrast, natuur enzovoort.

Kijk ter inspiratie eens op http://www.rijnkunst.nl/beweging-en-geluid.

prijzen

Er kan ingeschreven worden in 2 categorieën, en wel 2-dimensionaal (plat) en 3-dimensionaal (ruimtelijk). Ingezonden werken mogen niet ouder zijn dan 2 jaar en bij voorkeur niet eerder geëxposeerd.

De deelnemende kunstenaar mag per categorie één werk aanmelden. Bij meer dan 45 aanmeldingen zal door de jury aan de hand van foto’s worden beoordeeld wie wordt toegelaten tot de expositie. De inschrijftermijn sluit op 1 juli 2023.

De eerste twee weekenden van oktober bieden wij in de Terpkerk een podium aan de deelnemende kunstenaars.

Vanwege het grote succes krijgen bezoekers ook nu weer in het eerste weekend de mogelijkheid een stem uit te brengen op hun favoriete werk. Daarna zal ook een onafhankelijke en deskundige jury prijswinnaars in de beide categorieën aanwijzen. De prijsuitreiking is daarom in het 2de weekend.

Behalve een geldprijs krijgen de prijswinnaars ook een volwaardige groepstentoonstelling van hun werk aangeboden in het voorjaar van 2024 in de Terpkerk.

inschrijven

U vindt HIER het reglement van de Mr. Dobbelsteinprijs 2023. Lees dit zorgvuldig zodat  u op de hoogte bent van de vereisten.

organisatie

Organisatie is in handen van de Stichting Kleine Monumenten Stein in samenwerking met de Culturele Werkgroep Stein.

 Vragen kunnen gesteld per email naar dobbelsteinprijs@gmail.com

Lokatie

Terpkerk

Grote Straat 26

Oud-Urmond

Wanneer

07 t/m 15 oktober 2023

za & zo van 13.00 – 17.00 uur

Bijzonderheden

gratis toegankelijk