Culturele Werkgroep Stein

De Culturele Werkgroep Stein is een nonprofit organisatie die culturele activiteiten ontplooit in de gemeente Stein. Onze ‘thuisbasis’ is de Terpkerk in Urmond waar wij culturele activiteiten organiseren waaronder exposities, lezingen, concerten, de tweejaarlijkse Kunstketting en de Biënnale met de gemeente Maasmechelen.

De CWS heeft een advies- en klankbordfunctie binnen de gemeente.

Betrokken Kunstliefhebbers

Voor de uitwerking van onze culturele en kunstzinnige activiteiten mobiliseert de CWS enthousiaste vrijwilligers en ervaren deskundigen in diverse vakgebieden, kortom: geïnspireerde inwoners van Stein en omgeving.

Zo hebben we vrijwilligers voor de Kunstketting en Kunstmoer De Grous, maar onze grootste groep bestaat uit gastheren en -vrouwen die tijdens onze activiteiten plaatsnemen in de Terpkerk en voor u koffie schenken en uitleg geven over de actuele expositie of het concert. Zonder deze gepassioneerde mensen zou onze CWS niet langer kunnen functioneren. 

Doet u mee…

Wenst u ook deel uit te maken van deze groep enthousiaste mensen of wilt u gewoon wat meer informatie over wat de CWS allemaal doet? Dan kunt u contact opnemen met Hil Oomen via het contactformulier.

 

Servé Heijing

Voorzitter

Ik zie mijn rol als voorzitter van CWS als een van verbinder, die de krachten in het cultuurveld in Stein kan bundelen. De kunst- en cultuur in Stein is in bloei maar ook in transitie en eendracht is meer dan ooit nodig. Daarnaast is er een rol als uitdager van vernieuwing.

Aggie Cosemans-Veders

Secretaris
praktische organisatie

Ruim 25 jaar ben ik als secretaris actief binnen CWS. Misschien een ‘saaie’ functie maar niets is minder waar

Wonen in Urmond, met de Terpkerk om de hoek, biedt volop gelegenheid om – naast de algemene secretariaatstaken – mee te werken en denken aan (nieuwe) culturele activiteiten die door CWS worden uitgevoerd

De Terpkerk biedt een fantastisch podium als ontmoetingsplaats voor bijzondere en mooie exposities, concerten en andere culturele activiteiten. Toch willen we soms ietsje ‘meer of anders ……’ en daar wordt aan gewerkt

Het is een voorrecht om samen met de andere werkgroepleden mee te denken over hoe CWS binnen en buiten de Gemeente Stein haar culturele activiteiten kan presenteren en het cultuuraanbod daarmee breed en voor een groot publiek kan bevorderen en verrijken. 

Ursula Cuypers

Penningmeester

Sinds 2017 betrokken bij de Culturele Werkgroep Stein. Hoewel mijn kennis van kunst (nog) heel beperkt is, is het een plezier te werken met creatieve, enthousiaste mensen.

Hil Oomen

algemeen lid CWS
webmaster & sociale media
coördinatie vrijwilligers

Na de geboorte van mijn kinderen zoekende naar een fijne vrijetijdsinvulling, stootte ik in 2010 op de Culturele Werkgroep Stein via een expositie van mijn zus.

Na hernieuwde kennismaking in de werkgroep met een oud-docent, besloot ik mij hier in te zetten voor cultuur. Na een hartelijke introductie werd ik opgenomen in de groep en daar verricht ik sinds jaar en dag mijn professionele bezigheden op vrijwillige basis in een fijn team.

Heerlijk!

Peter van Deursen

algemeen lid CWS
inrichting en vormgeving activiteiten

De creativiteit is leidend in mijn leven. De ontdekking/bewustwording ervan bij mijzelf en bij die van anderen gaat hand in hand.

Zo ontdekte ik de Culturele Werkgroep Stein via een muziekuitvoering in de Terpkerk.

Al eerder had ik mijn fascinatie voor taal, en theater ontdekt. Nog veel eerder mijn mogelijkheden om me via beeldend werk uit te drukken. Creativiteit staat derhalve al een groot deel van mijn leven centraal. Maatschappelijk geëngageerd was ik al via mijn eerste studie en werk.

Soms valt alles samen op onvermoede plekken. En dat was in mijn geval o.a. bij de CWS-activiteiten. Ik vond en vind dat een bijzondere organisatie met veel potentie in diverse lokaties in Stein. De uitdaging om anderen te laten delen in kunst en creativiteit kan ik hier vormgeven en uitdragen.

Paul Hacking

algemeen lid CWS
inrichting en vormgeving activiteiten

 Nadat ik medio 2017 met pensioen was gegaan, kwam ik begin 2018 via een expositie van mijn partner in de Terpkerk in contact met leden van de Culturele Werkgroep Stein. Creatief bezig zijn met kunst en cultuur leek mij een waardevolle invulling van de ter beschikking gekomen vrije tijd. 

Het is een klein- en familiair team en participatie in deze werkgroep geeft mij voldoening en uitdaging om de culturele activiteiten voor een breder publiek te kunnen uitdragen.

Loek Nieuwendijk

algemeen lid CWS
werkgroep Kunstmoer
werkgroep Kunstketting

het Team

Heb je een vraag?

Bij het bestuur kun je onder andere terecht met vragen over hoe zaken binnen de Culturele Werkgroep Stein zijn geregeld, voor vragen over vrijwilligerstaken, voor vragen over exposities en andere activiteiten. Daarnaast kun je suggesties doorgeven en activiteiten die geschikt zijn voor de CWS indienen. 

Hartelijk dank voor je bijdrage

14 + 15 =